Henkilöt
I-Han Fu

Taiwanista Eurooppaan vuonna 2012 muuttanut I-Han aloitti orkesterinjohdon maisteriopinnot Taideyliopistossa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla vuonna 2016. Sitä ennen hän opiskeli orkesterinjohtoa ja lyömäsoittimia Amsterdamin konservatoriossa. Etäällä länsimaisesta kulttuuripiiristä varttuneelle I-Hanille on tärkeää oppia ymmärtämään eurooppalaista kulttuuria laajemmin ja syvemmin kuin vain partituureja opiskelemalla. I-Han on teknisesti edistynyt ja tarkka kapellimestariopiskelija, mutta tarvitsee rohkaisua eleiden ja ilmeiden käyttämiseen osana kapellimestarin työkalupakkia. Muusikoiden innostaminen ja välittömän palautteen antaminen spontaanisti ja ilmeikkäästi ei ole itsestään selvää nuorelle kapellimestarille, joka on kasvanut pidättyväistä ilmaisua arvostavassa aasialaisessa kulttuurissa.


Emilia Hoving

Pianoa, selloa ja klarinettia soittava Emilia aloitti opintonsa Sibelius-Akatemiassa vuonna 2013 musiikkikasvatusosastolla, josta valmistuu musiikinopettajia. Osaston laaja kurssitarjonta auttoi Emiliaa tarkentamaan omia musiikillisia ammattihaaveitaan, ja kolmen vuoden aikana hänellä kypsyi päätös pyrkiä kapellimestariluokalle. Emilia on orkesterin edessä luonteva ja kommunikatiivinen. Hänestä välittyy orastavasti vahvaa tulkinnallista tahtoa, jonka ilmentämistä kuitenkin pidättelevät pohdinnat ”luvasta” tulkita teos oman mielen mukaisesti. Omaan tahtoon luottaminen ja sen välittäminen orkesterille ovat keskeisiä haasteita Emilian kapellimestarinpolulla. Hän pitää tärkeänä sitä, että jo opintojen aikana tulisi runsaasti kaikenlaisia kapellimestarikeikkoja; mikä tahansa niistä saattaa olla Se Suuri Konsertti, joka käynnistää kapellimestarin uran toden teolla.


James Kahane

James, pariisilaisen kulttuuriperheen lapsi, aloitti pianotunnit 6-vuotiaana ja kiinnostui orkesterinjohtamisesta jo 14-vuotiaana. Siitä lähtien kaikki hänen musiikilliset toimensa ovat tähdänneet kohti kapellimestarin uraa. James aloitti kapellimestariopinnot yksityisessä koulussa kotikaupungissaan. Lukion jälkeen hän jatkoi opintojaan Tel Avivissa ja valitsi sitten Sibelius-Akatemian jatko-opintopaikakseen vertailtuaan useiden eurooppalaisten konservatorioiden kapellimestarikoulutusta ja kyseltyään alan asiantuntijoiden mielipiteitä maailman parhaasta opinahjosta.


Atso Almila

Atso Almila on suomalainen kapellimestari ja säveltäjä. Hän on laaja-alainen ja arvostettu kapellimestaripedagogi. Almila on toiminut vuodesta 2013 Sibelius-Akatemian kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professorina, josta jäi eläkkeelle elokuussa 2019. Almila on ollut teatterimuusikkona Suomen Kansallisteatterissa ja taiteellisena johtajana Tampereen, Joensuun sekä Kuopion kaupunginorkestereissa. Almila on säveltänyt lukuisia sinfonioita, konserttoja, kamarimusiikkia ja oopperoita kuten Kolmekymmentä hopearahaa, Auringonkukat ja Salapoliisiooppera. Almila on ollut valtion säveltaidetoimikunnan jäsen.


Hannu Lintu

Hannu Lintu on suomalainen kapellimestari. Hän aloitti Radion sinfoniaorkesterin, RSO:n, ylikapellimestarina 2013, ja jatkaa tässä tehtävässä kevääseen 2021 asti. Vuoden 2022 alussa Lintu aloittaa Suomen kansallisoopperan ylikapellimestarina. RSO:n lisäksi Lintu vierailee kuluvalla kaudella johtamassa mm. Montrealin, Detroitin, Chicagon ja Bostonin sinfoniaorkestereita, Pariisin orkesteria ja Hollannin radion sinfoniaorkesteria. Edellisellä kaudella hän debytoi mm. Bostonin sinfoniaorkesterin ja Unkarin kansallisen filharmonisen orkesterin kanssa. Lintu sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 2015.


Susanna Mälkki

Susanna Mälkki on suomalainen kapellimestari. Mälkki aloitti Helsingin kaupunginorkesterin, HKO:n, ylikapellimestarina 2016 ensimmäisenä naisena virassa ja jatkaa vuoteen 2023 asti. Mälkki päättää ensi vuonna kolmivuotisen kautensa Los Angelesin filharmonikoiden päävierailijana. Musical America -lehti valitsi Mälkin Vuoden kapellimestariksi vuonna 2017, ja samana vuonna hänet palkittiin Pohjoismaisen neuvoston Musiikkipalkinnolla. Vuonna 2011 Mälkki oli ensimmäinen nainen, joka johti oopperaproduktion Milanon Teatro alla Scalassa. Mälkki vierailee ensi ja tänä vuonna myös mm. New Yorkin ja Lontoon filharmonikkojen sekä Bostonin, Chicagon ja Lontoon sinfoniaorkesterien kapellimestarina. Mälkki debytoi Aix en Provencen festivaalilla ensi vuonna johtaen Kaija Saariahon Innocence-teoksen maailmanensi-illan.